MEMÒRIA DE LES OBLIDADES amb Rosa Andreu

Teatre – Memorial Democràtic

L’obra “Memòria de les oblidadades”, fonamentada en la documentació facilitada pels historiadors del Fòrum de Tarragona per la Memòria, intenta recrear la vida de quatre dones empresonades a la presó de les Oblates i recordar les úniques afusellades que encara romanen a la fossa comuna de la ciutat.

Un cop acabada la Guerra Civil espanyola, el règim franquista inicia una etapa de repressió entre els considerats contraris. Milers de persones s’exilien mentre que altres patiran el control, la humiliació, judicis sense cap garantia, deportacions, empresonaments i morts.

Quatre dones -la Maria, l’Annita, la Dolores i la Teodora- seran jutjades, condemnades a presó i, seguint la política de dispersió de presoners de la maquinària franquista, seran traslladades al Convent de les Oblates de Tarragona, convertit en presó. Soles, allunyades de les seves famílies i suportant dures condicions carceràries acabaran els seus dies enterrades a la fossa comuna del Cementiri de Tarragona.

Espectacle inclòs en el cicle “Memòria democràtica”.

Consulta la galeria d’imatges de l’espectacle:

 

TOTA LA INFORMACIÓ DE L'ESPECTACLE
No et perdis ni un detall!
Divendres, 07 juliol
20:30
Sala La Canal - Tona
5 €
2023-07-07 20:30 2023-07-07 21:30 Europe/Madrid MEMÒRIA DE LES OBLIDADES amb Rosa Andreu Teatre - Memorial Democràtic Sala La Canal - Tona Teatrets d'Osona
Detalls tècnics

Autoria i dramaturgia: Tecla Martorell

Direcció: Joan Pascual

Interpretació: Rosa Andreu

Música: Ferran Barrios

Fotografia: Andrés Noguero

Podeu fer la vostra compra online fins a 1 hora abans de l'inici de l'espectacle.