Teatre Eliseu de Roda de Ter. Tradició i modernitat en un mateix espai

Una mica d’història

El Teatre Eliseu és el teatre municipal de Roda de Ter; construït per la Cooperativa Primera del Ter l’any 1926, és obra de Josep Canaleta, deixeble d’Antoni Gaudí. Té una bonica i singular façana d’obra vista que traspua influències del modernisme popular i la sala és d’estil de teatre a la italiana.

Des de finals de 2005 i fins la primavera de 2011 el teatre restà tancat per a reformes, el resultat de les quals van saber conjugar la modernitat amb l’estil tradicional que caracteritzava la sala.

Ús de l’espai

Des de la seva posada en funcionament fins a dia d’avui el Teatre Eliseu ha acollit molts actes socials i culturals de la vida de Roda, des dels Pastorets, fins a cinema, representacions teatrals, concerts, conferències, etc. El 24 de setembre de 1947 s’hi celebrà els primers Jocs Florals de Roda de Ter, en els quals el poeta del poble, Miquel Martí i Pol, guanyà un premi extraordinari per un poema escrit en castellà.

Actualment la programació del Teatre Eliseu, coordinada des de l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Ter, combina propostes professionals (teatre i música) amb propostes escèniques amateurs i altres actes escolars i també a proposta de les entitats del municipi; també contempla la possibilitat de ser llogada per a assajos i representacions per a ens de fora de Roda.

Característiques tècniques

  • Escenari de de 8m x 8m amb càmara negra, amb laterals, barres i projecció
  • Total de 309 localitats, distribuïdes en butaques de la platea (265), cadires dels laterals (20 per banda) i butaques de l’amfiteatre (44)
  • Bon equipament de so i il·luminació
  • Equip de professionals qualificats que fa que la sala pugui adaptar-se a tot tipus d’espectacles
  • Accés i localitats adaptades per a persones amb mobilitat reduïda

Material per a descarregar

Més informació

Imatges de la sala

Com arribar-hi