Teatrets d’Osona, el teu projecte d’arts escèniques de proximitat. Espais petits per a grans espectacles.

D’on venim

El treball conjunt entre Sant Hipòlit de VoltregàRoda de Ter i Tona té una història de pocs anys. Vuit de fet, el temps de coincidir les persones que treballem als serveis de cultura municipal d’aquests municipis d’Osona. Aquesta feliç coincidència ha permès la sintonia en diversos àmbits i ens ha permès també el poder plantejar accions i col.laboracions diverses sobre la base de la confiança i el respecte.

En aquesta web us anem explicant com es cuina aquesta aventura. Quins espectacles hem vist i quins estem proposant en cada un dels equipaments, així com en què ens estem trobant en aquesta, vostre aventura que confiem ens ajudeu a tirar endavant. Sí, vosaltres, perquè volem que aquest sigui un projecte compartit entre una ciutadania i un serveis municipals que volen ser això, servei i treballar de la ma dels seus espectadors i confiem que molt aviat, amics.

Confiança i respecte

Aquest doncs és un projecte basat en la confiança i el respecte professional entre persones que han traspuat a les institucions. Una confiança que ens fa imaginar una aposta pel territori, el nostre, el local de cadascú amb una distància real, però que s’ha convertit en aliada i apreciada.

A banda de la confiança, Teatrets d’Osona també es fomanenta en els conceptes de confiaça, qualitat, proximitat i solidesa, entre les institucions i també amb els espectadors.

La unió fa la força

Les raons per a la creació del projecte van ser la necessitat de poder explicar unes programacions que ja existien i que no eren conegudes per més gent que la que rondava pels nostres teatres.

Després de molts comentaris del tipus”…però com és que això no ho sap ningú…!” vam veure que la qualitat de les nostres programacions era tant rellevant que era una llàstima deixar-la mig amagada per impossibilitat de fer més èmfasi en la comunicació. Per això vam pensar en la unió, per a fer la força.

Cinquè aniversari

Creat l’any 2016 amb l’objectiu d’apostar pel territori i de gestionar de forma comuna els continguts culturals dels tres municipis, el projecte va celebrar l’any 2021 l’efemèride del cinquè aniversari oferint una programació professional amb caràcter propi. Aquest 2024 suma ja vuit anys i nou temporades.

Es pot consultar la programació 2024  aquí.

En global, durant els vuit anys d’història de Teatrets d’Osona han passat per les tres sales unes 200 companyies i artistes, que han presentat més de 240 espectacles de 10 gèneres teatrals, sumant més de 14.000 minuts a escena i al voltant de 19.000 assistents.

A Sala Petita d’Osona, el Teatre Eliseu i la Sala La Canal s’ha pogut gaudir d’un ampli ventall d’espectacles professionals de teatre, teatre familiar, clown i humor, circ, dansa, música, titelles, poesia visual i nous formats que han fet les delícies de tots els espectadors que s’han compromès amb el projecte, tant petits com grans. Judit Nedderman, Bruno Oro, Las XL, en Peyu, La Pera Llimonera o Patio Teatro són només alguns exemples del recorregut de Teatrets d’Osona 2016-2024.

Pots conèixer amb més detall la programació històrica en aquest enllaç.