TEATRETS D’OSONA LA TERCERA NO ÉS LA VENÇUDA, ÉS LA QUE CONTINUA…

Teatrets d’Osona La tercera no és la vençuda, és la que continua… aquesta és la tercera temporada dels teatret d’Osona. Aquesta és la tercera vegada que proposem a la ciutadania les propostes de qualitat i proximitat que caracteritzen els nostres continguts. Des de la gestió pública de la cultura volem seguir apostant cada vegada més per generar experiències enriquidores per a les persones. Però solament experiències que des de l’estètica o la creació arriben a la sensibilitat de les persones, volem que aquesta experiència contribueixi a la transformació de la societat. La transformació, una idea que en els nostres temps pren moltes formes, si massa sovint masses buidors.
Què és per nosaltres la transformació: aquell procés que ens ajuda a que les persones, de forma individual o col.lectiva percebin la seva realitat d’una altra forma. Amb uns altres ulls, amb una altra mirada. Però per què és important la mirada dels altres? sobretot per a conèixer des de altres sensibilitats la mateixa realitat i contraposar-la a la pròpia. En temps d’incertesa, com aquests, l’empatia, l’acolliment, el reconeixement dels altres i del propi a través dels altres és una eina de resiliència, una estratègia de construcció.
La cultura, i en ella les arts escèniques ofereixen aquestes mirades que un pot fer pròpies i des dels TEATRETS d’OSONA volem que l’experiència viscuda en els nosters teatres serveixi per a oferir més òptiques de les coses. Per això oferim continguts que volen aportar més mirades. La música des de la seva immediatesa, el teatre des de la seva plasticitat i la dansa des del seu dinamisme ens ofereixen el cultiu de l’ànima, del bon gust i del criteri crític.
Un esperit crític que cal fer punta i que ha de servir a les persones a no acceptar i a revel.lar-se per poder transformar. La cultura i els seus agents hem de seguir sent, i des dels espais públics ho hem de fer des del servi a la comunitat una eina de transformació. Gràcies per contribuïr a aquesta transformació des de cada un de vosaltres i gràcies per transformar amb nosaltres les realitats culturals dels territoris petits com els nostres teatres. Bona temporada L’Equip de Teatrets d’Osona