20 espectacles per a començar el 2020

Peter Shub, en Peyu, Guillem Albà, Mont Plans o Joan Miquel Oliver, alguns dels noms més desatcats del primer semestre de l’any

Els teatres de Sant Hipòlit de Voltregà, Roda de Ter i Tona han programat una vintena d’espectacles per al període gener-maig de 2020 en el marc del projecte Teatrets d’Osona, que enguany celebra la seva quarta temporada. Aquests espectacles se sumen a la dotzena que ja han tingut lloc durant l’últim trimestre de l’any i que han conformat la programació 2019/2020 d’aquest projecte conjunt d’arts escèniques.

Destaquen noms coneguts com el clow nord-americà Peter Shub, que portarà el seu espectacle de paròdia i comèdia d’observació “Stand Up and Fall Down” a la Sala La Canal de Tona el 20 de març; el també clown Guillem Albà, que explicarà sol i sense paraules un fet tan complex i qüotidià com la pressa al seu espectacle “Calma!” al Teatre Eliseu de Roda el 7 de febrer o l’humorista osonenc en Peyu, que farà la seva pròpia versió d’un clàsic de la literatura castellana, “El gallardo español” de Miguel de Cervantes, a l’espectacle “El col·loqui” el 23 de febrer al teatre de Roda.

Altres programacions destacades vindran del món del teatre, amb la representació de l’obra “De mares a filles” amb Mont Plans i Annabel Totusaus, el 15 de maig a Tona o de la música, amb actuacions d’artistes com Joan Miquel Oliver i el duet Clementina (Roda, 20 de març), el concert teatral “Desconcerto” de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà (Sant Hipòlit, 16 de febrer) o la música per a petits i grans de Xiula (Roda, 12 de gener) o El Pot Petit (Tona, 15 de març).

De fet, els espectacles famliars per a petits i grans tindran una especial importància en aquesta programació 2020 de Teatrets d’Osona: a Roda amb “Escargots” de Slow Olou (16 gener) o “Mil Bocins” de Zipit Company (2 febrer), a Tona amb “Italino Grand Hotel” de La Tal (16 febrer) o “Sabates noves” de l’Home Dibuixat (19 abril) i especialment a Sant Hipòlit, amb “Hamelí” de Xip Xap (19 gener), “Baobab” de La Pera Llimonera (2 febrer), “El Viaje de Ulises” de Gorakada (15 març) o “Conservando Memoria” d’El Patio Teatro (5 març), aquest últim un espectacle de petit format que significarà l’accés a nous espais com és el cas de la remodelada Casa del Mallol.

Teatrets d’Osona és un projecte que apropa les programacions professionals de la Sala Petita d’Osona (Sant Hipòlit de Voltregà), el Teatre Eliseu (Roda de Ter) i la Sala La Canal (Tona). Creat l’any 2016, treballa amb l’objectiu de crear una programació amb caràcter propi i d’abast intermunicipal en la qual destaca la creació, la qualitat i la proximitat de la música i les arts escèniques. Sota el lema espais petits per a grans programacions, compta amb un aforament total d’unes 900 localitats.