Arriba la segona part de la temporada 2021-2022, amb una vintena d’espectacles

El projecte Teatrets d’Osona presenta la segona part de la temporada 2021-2022, que inclou el primer semestre de l’any que acabem d’arrencar. La Sala Petita d’Osona de Sant Hipòlit de Voltregà, el Teatre Eliseu de Roda de Ter i la Sala La Canal de Tona acolliran de gener a juny més d’una vintena d’espectacles amb del denominador comú d’apostar per la qualitat des de la proximitat. Teatre de text, teatre familiar, titelles, humor, música, dansa… diferents disciplines d’arts escèniques estaran presents en una programació professional amb caràcter propi i dissenyada per a tots els gustos i edats.

És la continuació de la setena temporada del projecte, que es va iniciar el mes d’octubre coincidint amb l’any del seu cinquè aniversari. Des de que va posar-se en marxa el gener de l’any 2016, han passat per les tres sales unes 135 companyies i artistes, que han presentat més de 165 espectacles de 10 gèneres teatrals, sumant més de 10.000 minuts a escena i al voltant de 13.000 assistents. L’actual temporada coincideix, a més a més, amb el 25è aniversari de la Sala La Canal, instal·lació que va obrir les seves portes el 30 de novembre de 1996 i que presenta una programació específica per commemorar l’efemèride.

Més de 20 propostes per a tots els gustos

 

Entre els espectacles previstos per al segon semestre de la temporada destaquen propostes consagrades com l’humor de Guillem Albà (“Jaleiu” a Sant Hipòlit el 20 de febrer) i de la companyia Pepa Plana (“Veus que no veus” a Roda el 13 de febrer), la música de Les Sey Sisters (que repeteixen a Tona i Sant Hipòlit el 4 i 13 de març presentant el seu àlbum “We got your back”) o el teatre de text amb noms il·lustres com Lluís Soler (“Birman” a Roda el 13 de març) o Mont Plans i Oriol Genís (amb l’homenatge comú a l’ofici teatral “Cadires” el 28 de gener a Tona).

Com es habitual, el teatre familiar tindrà un pes important en la programació d’enguany amb espectacles com “La motxilla de l’Ada” de Teatre al detall (que es va poder veure el passat 9 de gener a Roda i que repetirà el 8 d’abril a Tona), “El llop i les set cabretes” de Xip Xap Teatre i “La llàntia meravellosa” de Festuc Teatre (a Sant Hipòlit el 23 de gener i el 6 de febrer, respectivament), “Xarivari” de Teatre Mòbil (el 13 de febrer a Tona), el concert familiar “Euphôria” de Pentina el Gat (27 de març a Tona) i “Joc de cadires” de Cal Teatre (el 29 de maig a Tona).

Tampoc hi faltaran propostes locals de la mà de companyies de la comarca d’Osona com l’adaptació teatral de “Perfectes desconeguts” a càrrec Tona’78 Talia (està prevista una doble sessió els dies 15 i 16 de gener), “Un dia d’estiu” dels manlleuencs CorCia Teatre (el 20 de maig) i “Camí de Cavalls” amb Noemí Morral (10 de juny); totes tres propostes es presentaran a l’escenari de la Sala La Canal.

Al calendari també hi haurà espectacles innovadors com l’estrena de “De vegades la pau” a càrrec de la companyia Cosmogonia i “El gegant del pi” amb pau Vinyals, ambdós espectacles amb rerefons històric que tindran lloc al Teatre Eliseu el 30 de gener i el 27 de febrer; sense oblidar les titelles “Las Cotton” de la companyia basca Anita Maravillas (a Sant Hipòlit el dia 11 de març), el circ de “La Bella Tour” (a Roda el 6 de febrer) o el concert dels 15 anys de “A contra blues” (a Tona el 18 de febrer) i la música folk de “Faneka” (a Roda el 25 de març).

La programació 2022 comença amb limitacions d’aforament al 70% imposades per les autoritats sanitàries com a mesura per controlar la Covid-19. La temporada no està del tot tancada i encara es poden afegir alguns espectacles en el transcurs del segon trimestre de l’any.

Informació completa de la programació de juny a setembre 2022 en aquest enllaç.