Espectacle “3 en 1” per al 5è aniversari

3 artistes, 3 sales, 1 espectacle. Amb aquesta filosofia es presenta “3 en 1”, l’acte central de la celebració dels cinc anys de Teatrets d’Osona que es podrà veure el divendres 15 d’octubre de 2021 i que es farà de forma simultània a la Sala Petita d’Osona, el Teatre Eliseu i la Sala La Canal. Un espectacle amb un format innovador, en el qual hi haurà interacció en directe i a temps real entre les tres sales. La cantant Gemma Humet, el clown Pere Hosta i la cantautora Nuri Total seran els protagonistes d’aquesta original proposta escènica que inclourà algunes sorpreses per al públic assistent.

Gemma Humet presentarà a Sant Hipòlit de Voltregà el seu nou disc “Màtria”, que incorpora una sonoritat més electrònica i ofereix un recorregut a través de poetes contemporanis i de les seves pròpies lletres, que no abandonen la voluntat de protestar i de comprometre’s. El clown Pere Hosta presentarà “Tal com sóc” a Roda de Ter, un espectacle amb un llarg recorregut sobre el pallasso quotidià que se centra en la vessant absurda del dia a dia amb les relacions amoroses com a punt de partida. La cantautora osonenca Nuri Total -alter ego de la Nuri Cel- farà un concert amb banda inspirat en el seu darrer disc “Ay Madre”, un recull de cançons que parlen sobre la maternitat en un espectacle pensat per al públic adult.

Les entrades tenen un preu de 5 euros i es poden adquirir a la web www.teatretsosona.cat i a les taquilles de les diferents sales una hora abans de la funció. D’acord amb les mesures fixades per les autoritats en el context de la crisi sanitària de la Covid-19, els teatres tindran un aforament limitat al 70% de la seva capacitat.

Inici de la setena temporada

L’espectacle “3 en 1” suposarà l’inici de la temporada 2021-2022, la setena en la història de Teatrets d’Osona, de la qual ja estan confirmats la majoria d’espectacles del primer trimestre. D’octubre a desembre es podran veure, entre d’altres, actuacions de teatre familiar (“Italino Grand Hotel” de Cia. La Tal a Roda el 17 d’octubre i “La motxilla de l’Ada” de Teatre al detall a Sant Hipòlit el 21 de novembre), música (Feliu Ventura a Roda el 22 d’octubre i Joan Colomo a Sant Hipòlit el 5 de novembre), màgia i il·lusionisme (“Somriures” de Mag Edgard a Tona el 17 d’octubre i “L’inventor d’il·lusions” d’Enic Magoo a Tona el 14 de novembre), circ (“La Bella Tour” de Cia. La Bella Tour a Sant Hipòlit el 7 de novembre), poesia (“36+1” d’Inútils Mots a Roda el 21 de novembre) i dansa inclusiva (“P9” amb Eva Durban a Tona el 22 d’octubre).

5 anys d’història de Teatrets d’Osona

Creat l’any 2016 amb l’objectiu d’apostar pel territori i de gestionar de forma comuna els continguts culturals dels tres municipis, el projecte suma cinc anys oferint una programació professional amb caràcter propi. L’any 2015 s’inicien els treballs previs que portaran a la creació del projecte, que es culmina el dia 19 de gener de 2016, amb la presentació oficial de Teatrets d’Osona davant dels mitjans de comunicació.

El projecte es basa en la confiança i el respecte professional entre les persones que integren els serveis de cultura dels diferents ajuntaments, als que s’hi afegeixen els conceptes de qualitat, proximitat i solidesa, entre les institucions i també amb els espectadors. Lemes com “projecte d’arts escèniques de proximitat” o “espais petits per a grans espectacles” defineixen la seva filosofia. Durant aquestes sis temporades, han passat per les tres sales unes 120 companyies i artistes, que han presentat més de 150 espectacles de 10 gèneres teatrals. En total, s’han sumat més de 9.000 minuts a escena i s’ha arribat a uns 12.000 assistents.

Les característiques de les 3 sales

La Sala Petita d’Osona és un teatre que data del segle XIX i que va ser reformat als anys 90. En els seus primers anys va ser un espai d’encontre social i encara és un equipament emblemàtic per la població de Sant Hipòlit de Voltregà, ja que sempre ha estat molt actiu i participatiu. És el més petit dels tres, amb un aforament de 190 localitats, la qual cosa el fa acollidor i crea una relació molt directe amb els actors. El 31 de gener de 2016 s’hi va fer la primera representació en el marc del projecte Teatrets d’Osona, un concert musical a càrrec de Sabor de Gràcia.

Construït per la Cooperativa Primera del Ter l’any 1926, el Teatre Eliseu és obra de Josep Canaleta, deixeble d’Antoni Gaudí. Té una bonica i singular façana d’obra vista que traspua influències del modernisme popular i la sala és d’estil de teatre a la italiana, que conjuga tradició i modernitat després de les reformes fetes de 2005 a 2011. La primera representació en el marc de Teatrets d’Osona va ser el 24 de gener de 2016 amb “Raspall“, adaptació teatral del conte de Pere Calders a càrrec de Teatre Nu. Compta amb un total de 309 localitats.

La Sala La Canal és una sala polivalent-escènica dotada de grades retràctils i practicable per a diversos usos. Disposa d’una programació escènica pròpia o programada per algunes entitats de Tona i acull també diverses activitats firals, esportives o fins i tot empresarials. Té un total de 400 localitats amb formats diversos per a actes que tenen necessitats especials. La primera obra que s’hi va representar sota la marca Teatrets d’Osona va ser l’espectacle familiar “Contes amagats” de Marcel Gros, el 7 de febrer de 2016.